Home
Results 1 to 5 of 5

Thread: Vtec engagement

  1. #1
    dips89's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    136
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Vtec engagement

    Got a issue with the vtec on my ep3 not engaging. Last thing i had done was the fuel filter replaced this morning. Wpuld that cause an issue? Have a k100 as well with vtec lowered.

  2. #2
    TRO Supporter JMR's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Notts/Lincs
    Posts
    2,256
    Thanked 364 Times in 272 Posts

    Default

    Sounds unusual, was it working fine before you had the fuel filter replaced ??

    Oil level correct ?
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    2016- 2017.........'08 FN2 Civic Type R GT/Sat Nav/HFT - Alabaster Silver
    2013- 2016.........'10 CR-Z Sport w/Upgrade 17" Electra Alloys - Premium White Pearlescent
    2008- 2012..........'05 EP3 Civic Type R + A/C - Satin Silver
    2003- 2006..........'01 Accord 1.8 Sport - Vesuvio Red

  3. #3
    dips89's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    136
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JMR View Post
    Sounds unusual, was it working fine before you had the fuel filter replaced ??

    Oil level correct ?
    Yeah was working all good on the way down there. Had a look and oil level is all good.

  4. #4
    TRO Supporter JMR's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Notts/Lincs
    Posts
    2,256
    Thanked 364 Times in 272 Posts

    Default

    Wonder if he's disconnected something and not re-connected ?
    Does it pull to the red line but just not crossover at vtec ?
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    2016- 2017.........'08 FN2 Civic Type R GT/Sat Nav/HFT - Alabaster Silver
    2013- 2016.........'10 CR-Z Sport w/Upgrade 17" Electra Alloys - Premium White Pearlescent
    2008- 2012..........'05 EP3 Civic Type R + A/C - Satin Silver
    2003- 2006..........'01 Accord 1.8 Sport - Vesuvio Red

  5. #5
    dips89's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Posts
    136
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JMR View Post
    Wonder if he's disconnected something and not re-connected ?
    Does it pull to the red line but just not crossover at vtec ?
    Exactly that pulls all the way to the red line but I cannot feel the crossover anymore

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •